top of page

N(ee)42!

Help ons Oosterzele leefbaar te houden

GEEN AUTOSTRADE DOOR OOSTERZELE


Wij vragen dat de N42 op het grondgebied van Oosterzele aangepast wordt met het oog op het verhogen van de verkeersveiligheid én de doorstroming van het verkeer zowel richting de E40 als richting Zottegem.


Wij vragen evenwel dat dit gebeurt op menselijke schaal, met oplossingen die de impact op vlak van luchtvervuiling, geluidshinder, visuele vervuiling, fijn stof, betonverharding, verkeersveiligheid, etc. maximaal beperken. En die van Oosterzele een betere plaats maken om te wonen, te werken en te leven.


Wij vragen daarom dat de herinrichting van de N42 globaal bekeken wordt. Samen met de herinrichting van de rotonde boven de E40, tot voorbij tot de N9 en de Zuidlaan in Wetteren. Idem voor de N42-trajecten ten zuiden van Zottegem.


Wij vragen ook als inwoners gehoord en betrokken te worden in de ontwikkeling van deze plannen, naar analogie met de N60 in Ronse en de Oosterweelverbinding. Om op die manier een breed draagvlak te creëren voor een broodnodige en toekomstbestendige herinrichting van de N42 bij alle inwoners van Oosterzele.

N42_180_180_4.png
Wat vragen we ?: Welkom
bottom of page